Fiskere rapporterer ofte om skader i skuldre og rygg. Båtens bevegelser i røff sjø og ugunstige værforhold kan øke sannsynligheten for skader. Å kaste ut snøret gjentatte ganger i samme vinkel kan være belastende og bør gjøres med forsiktighet. Innhaling av fangst kan også føre til skader i håndledd og andre ledd og sener. En skade i skulder kan oppstå plutselig, for eksempel når du faller og tar hånden for deg. Den kan også utvikle seg over tid på grunn av gjentatte bevegelser.

Forebygging av skader

Et godt tips for å unngå skader er å jobbe smartere ved å unngå overdreven bruk av makt. Dette kan oppnås ved å bruke riktig kroppsstilling, for eksempel ved å løfte nærmere kroppen i stedet for med utstrakte armer, og ved å spare energi ved å utnytte tyngdekraften. Skånsomme, gradvis økende bevegelsesøvelser og skuldertøyninger kan bidra til å forebygge skulderproblemer gjennom økt fleksibilitet og økt bruk av skulderen.

Fysioterapi er en utmerket metode for å diagnostisere og rehabilitere eksisterende skader, eller forebygge at de oppstår. Selv om det alltid er en risiko for å bli skadet når du fisker, vil et team av dyktige terapeuter garantere at du er på ditt beste før og etter en dag på vannet. Klikk videre på nettet for kontakt med en spesialist.